Predrag Kon Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, ponovo je putem društvenih mreža apelovao na javnost.

Kao i u prethodnih nekoliko navrata, Kon se oglasio na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ

„Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje“, naveo je Kon.

Kako je napisao, ovih dana zabeleženi su slučajevi obolevanja od kovida za koje je utvrđeno da su se zarazili virusom pre šest i sedam dana.

„Počinju da se registruju oboleli koji su se zarazili od petak i subote veče (prošli vikend). Ne planirajte povećan rizik od zaražavanja za vikend koji dolazi. Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje. Čuvajte zdravlje“, naveo je Kon.

On je apelovao na građane da „sami sebi zabrane rizične kontakte“.

„Potrebni ste svima, a posebno svojim najbližima… i važni ste. Nema šale sa kovidom… Ostanite kod kuće. Kada izlazite, nosite masku, posebno u zatvorenom prostoru“, napisao je Kon.

Podsetimo, za poslednja 24 časa na koronavirus je u Srbiji pozitivno još 2.412 osoba, testirano je 12.617. Preminulo je šest građana. Na respiratorima je 43 osobe.

U poslednja 24 časa nešto manje od 400 kovid pozitivnih pacijenata moralo je da bude zadržano na bolničkom lečenju. Od toga je oko 150 u – Beogradu, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

“Od petka ćemo morati KBC Dragiša Mišović opet ceo da vratimo u kovid sistem, a posle toga, u roku od dva dana i KBC Zemun”, izjavio je Lončar nakon sastanka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare