Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Član kriznog štaba Srbije za borbu protiv koronavirusa epidemiolog dr Predrag Kon izrazio je uverenje da medicinski radnici osećaju počast koja im je odata današnjim prijemom kod predsednika Aleksandra Vučića.

„Jako je dobro da smo se svi okupili na jednom mestu. Ovde su samo predstavnici, a iza toga je armija ljudi koja je zaista svojski odradila posao tokom epidemije korona virusa i treba im odati priznanje“, rekao je Kon.

On je naveo da je siguran da epidemiološka situacija u Vranju i Leskovcu neće uticati na opštu situaciju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, sigurno je da je u ta dva grada bilo propusta jer drugačije nije moglo da se desi da korona virus uće u preduzeća, ali je istakao da je situacija sada pod ozbiljnom kontrolom“.

„Sada je bitno da se pozitivni izoluju i da se prate kontakti, što se već radi“, rekao je Kon.

Ocenio je da će se novi slučajevi oboljevanja za desetak dana javljati samo sporadično i istakao da je suština u tome da je rizik od zaražavanja drastično pao.

„To znači da možemo da se malo i opustimo, ali ne znaci da ne treba da vodimo računa s kim smo u kontaktu i da ne treba da i dalje poštujemo mere i da nosimo maske u zatvorenom prostoru, pogotovo u saobraćaju, što se posebno odnosi na starije“, zaključio je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare