Predrag Kon Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa Predrag Kon uputio je poziv državnim fukcionerima da u svim prilikama nose maske.

„Molim sve državne funkcionere da u svim prilikama kada je to obavezno nose maske i radi sebe i kao primer svima“ napisao je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

JAVNI POZIV:MOLIM SVE DRŽAVNE FUNKCIONERE DA U SVIM PRILIKAMA KADA JE TO OBAVEZNO NOSE MASKE. I RADI SEBE, I KAO PRIMER SVIMA.

Posted by Predrag Kon on Петак, 04. септембар 2020.

Pojedini Konovi pratioci na društvenim mrežama su pozdravili ovaj apel, dok je jedan od njih poručio Konu da je zakasnio sa ovim apelom.

Bilo je i onih koji su predložili da se sankcionišu svi koji to ne nose maske.

Jedan korisnik društvenih mreža je kao komentar okačio sliku sa nedavno održanog foruma na Bledu u Sloveniji, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  jedini bio bez maske, dok je drugi dodao vest o tome da u Kragujevcu većina odbornika na sednici Skupštine grada nije nosila masku.

Kon je na svom Fejsbuk profilu pre četiri dana upozorio na masovne proslave širom Srbije na kojim se ljudi ne pridržavaju mera prevencije, ne nose zaštitne maske i ne vode računa o propisanoj udaljenosti.

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare