Oko sokolovo u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Poslednjih meseci Beograđanima se ne uručuju prekršajni nalozi za nepropisno parkiranje, već kazne za neprijavljivanje lica koje je njihovo vozilo nepropisno parkiralo, i to na 25.000 dinara, plus kazna za parkiranje od 5.000, s navodima da je prekršajni nalog za parkiranje uručen, a zapravo nije, izjavila je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

Popović, koja je i predsednica odborničke grupe „Ujedinjeni“ u Skupštini grada, je kazala danas da građani odlaze u Komunalnu miliciju gde danima traže objašnjenje, „ali dobijaju tvrdnje da je neko potpisao prijem prekršajnog naloga u njihovo ime“.

„Onda im se tobože izlazi u susret i naplaćuje polovina kazne, što iznosi 12.500 dinara plus 5.000 dinara i građanin opet plaća šest puta više nego što zakon predviđa. Pozivamo (gradonačelnika) Aleksandra Šapića i Ivana Divca, direktora Komunalne milicije, da utvrde da li je istina da ima veliki broj oštećenih građana i ko potpisuje navodno uručenje prekršajnih naloga umesto građana“, rekla je Popović.

Ona je navela da je Komunalna milicija dužna da svakom građaninu koji nije lično primio prekršajni nalog, isti uruče na zakonom propisani način da bi on po njemu mogao da postupi, odnosno da plati kaznu od 2.500 dinara, a da je „sve drugo bezakonje“.

BONUS VIDEO Dobrica Veselinović o problemu parkiranja u Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)