Milan Marinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Milan Marinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kompanije Netflix International B.V. i Booking.com B.V, sa sedištem u Amsterdamu u Holandiji, odredile su da će njihovi predstavnici za Srbiju biti advokatska kancelarija Mikijelj Janković i Bogdanović, iz Beograda.To je saopštio Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je kazao i da je njihove pismene odluke o tome primio 30. oktobra ove godine.

„U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Netflix International B.V. i Booking.com B.V., odnosno umesto njih, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona“, navodi se u saopštenju.

Imenovanju predstavnika ovih kompanija prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije, koja je ukazala na istu obavezu.

„Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika“, navedeno je u saopštenju Poverenika.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar