Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju više sati na carinsku proceduru na izlazu iz zemlje.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na Horgošu zadržavanje je oko sedam sati, na Kelebiji oko tri sata, na Bačkom Bregu oko 2,5 sata, na Batrovcima oko četiri, Šidu sat i po, a na Bezdanu oko dva sata.

Na graničnom prelazu Horgoš 1 i danas su velike gužve, a putnici za izlazak iz naše zemlje u proseku čekaju i više od sedam sati.

Kolone vozila u obe trake, kao i zaustavnoj, duge su čak oko sedam kilometara od granice ka autoputu.

Nakon novogodišnjih i božicnih praznika, na graničnim prelazima sa Mađarskom mogu se videti već uobičajene gužve, budući da se veliki broj putnika uputio nazad ka zemljama EU gde žive i rade.

„Dolazim iz Mitrovice, čekam ovde već 10 sati da pređem granicu i vratim se u Nemačku. Haos je. Neverovatno“, rekao je Tanjugu jedan od putnika.

Vozač drugog automobila kaže: „Putujem iz Rume nakon praznika za Švajcarsku i ovde sam već šest, sedam sati, možda i više“.

„Najbolje bi bilo da ne komentarišem. Ovo nije normalno, čekamo osam sati“, rezignirano je rekao još jedan putnik iz dugačke kolone vozila.

Ovakva situacija je na svim graničnim prelazima sa našim severnim susedima, dok većih zadržavanja iz pravca Mađarske ka Srbiji, na GP Horgoš 1, nema.

Prema procenama, višesatna čekanja smanjiće se u toku sutrašnjeg dana.

Čitaoci N1 sa prelaza Batrovci, međutim javljaju, da su tamo u koloni već sedam sati.

Na autoputevima trenutno nema zastoja, ali se u toku dana očekuju usporen saobraćaj i zadržavanja u zonama stanica za naplatu putarine, i kako je najavljeno, svi naplatni kanali biće u funkciji bez pauza da se ne bi stvarali zastoji.

Veliki broj građana Srbije praznike je proveo u našoj zemlji, a sada se vraća u države u kojima žive i rade.

Prema izveštaju preduzeća Putevi Srbije nema neprohodnih deonica, ali su na snazi zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na brojnim putevima na teritoriji Valjeva, Šaca, Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Tutina i Sjenice, Kopaonika, Goča, Golije i Divčibara.

Bonus video: Beograd blokiran zbog snega

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare