Gužva granični prelaz Gradina Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Najduže kolone su i danas na Gradini, a čeka se tri sata na izlazu iz zemlje i bar još toliko u međuprostoru između Srbije i Bugarske.

Preporuka građanima je da izbegavaju da idu preko ovog prelaza vikendima do kraja sezone, jer su kolone uvek kilometarske.

Gužva na graničnom prelazu Gradina danas je dostigla kulminaciju – kolona vozila duga je sedam kilometara. Čeka se više od tri sata na izlazu iz Srbije i bar još toliko u međuprostoru.

Srpska policija i carina ulažu maksimalne napore, rade po minimalnom režimu, ali je protok vozila ogroman i zagušenje u međuprostoru, ne dozvoljava brži prolaz, javlja reporterka RTS-a.

Saobraćajna policija, inače, reguliše saobraćaj kod tunela Pržojna padina i sukcesivno pušta automobile kako se ne bi napravio dodatan kolaps na auto-putu.

Preporuka za naše građane je da, ako idu u Bugarsku ili Grčku na more, da to rade radnim danima, a ne vikendom jer će gužve biti do kraja letnje sezone.

Bilo je i dosta intervencija hitne pomoći iz Dimitrovgrada jer je mnogima pozlilo dok su čekali.

Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, zadržavanja su oko 45 minuta. Na Batrovcima automobili čekaju 10-15 minuta da bi ušli u našu zemlju, a na Preševu se čeka oko 30 minuta ka Severnoj Makedoniji. Na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori zadržavanje je pola sata.

***

BONUS VIDEO – Šorti: Hlađenje, klima uređaji spas od vrućine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar