Kolona kamiona duga 20 km na prelazu Kelebija

Društvo 26. maj. 202114:32
Podeli:
Kelebija. Foto: Mup Srbije

Kamindžije koje su se uputile u EU preko graničnog prelaza Kelebija sa Mađarskom, našli su se, nenadano, u ozbiljnom problemu. Kako kažu, od juče stoje zarobljeni u koloni dugoj gotovo 20 kilometara i ne mrdaju ni metar.

Kako za „Blic“ kažu vozači teretnjaka koji stoje u koloni, ne znaju šta se dešava, a polako im ponestaje hrane i vode.

„Od 18 sati juče nisam ni upalio kamion, nismo mrdnuli ni metar. Mi smo zarobljeni na tri kilometra i 300 metara od graničnog prelaza, a kolona iza nas je duga skoro 20 kilometara. Ne nazire joj se kraj“, priča Dejan koji kaže da su vozači nervozni:

„Ostajemo bez hrane, pića, a ne znamo šta se dešava, niko nam ništa ne govori. Niko ne misli na nas“, kažu oni.

Na graničnom prelazu Kelebija kažu da su „svesni problema“, ali da oni ne mogu ništa da urade, jer je u pitanju neki „problem sa mađarske strane“ prelaza.

Oni dodaju da zadržavanja ima, „ali ne toliko koliko kažu kamiondžije“.

„Zadržavanja na granici su oko pet sati. Naši saobraćajci regulišu saobraćaj i radimo na tome da se situacija normalizuje“, dodaju oni.

Ipak, sa graničnog prelaza su nam rekli da oni ne mogu mnogo da učine da se problem reši i da je odgovornost najviše na mađarskoj strani.

„Kontaktirali smo mađarske kolege. Oni su nam obećali da će to rešiti i da će brže propuštati naše kamione. Ipak, ništa se nije promenilo, do sad“, rekli su.

Komentari

Vaš komentar