Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sneg koji neprekidno veje u zapadnom delu Srbije izazvao je kolaps na saobraćajnicama. Međutim, visok snežni pokrivač na kolovozu nije jedini problem vozačima ove večeri.

Vejavica otežava preglednost, a putevi nisu bezbedni i zbog odrona na koje je ekipa portala Nova.rs nailazila od Prijepolja do Zlatara.

Na Zlataru nas je zatekao kolaps. Više desetina kamiona zaglavljeno je na ovoj planini usled naleta snega i za sada nije poznato kad će im biti omogućeno da krenu. Iako putari pokušavaju da reše problem i koliko toliko uspostave saobraćaj, to zasad nije moguće.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je rečeno našoj ekipi, kamioni već dva sata stoje zaglavljeni. Na licu mesta se nalazi i policija koja preuzela kontrolu saobraćaja.

„Ovo je neverovatno. To je sramota. Putari uopšte dosad nisu prolazili ovim putem. Totalni kolaps nas je uhvatio“, rekao nam je jedan od vozača kamiona.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Od granice sa Crnom Gorom do planine Zlatar, ekipa našeg portala zabeležila je i poplavljen kolovoz u blizini Brodareva.

Policija naizmenično pušta putnička vozila da se kreću jednom trakom, koja takođe nije očišćena.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na području opštine Nova Varoš snežni pokrivač kolovoza je oko 20 centimetara, ali još uvek nisu primećene nadležne službe zadužene za čišćenje puteva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U pravcu iz Nove Varoši ka Zlataru, ekipa Nova.rs zatekla je kamione koji se kreću u pravcu te planine, čime će i druga, slobodna saobraćajna traka, po svemu sudrći, biti blokirana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar