Kolaps na auto-putu
Kolaps na auto-putu

Beogradski deo auto-puta praktično je u kolapsu: kako javlja reporter Nova.rs, vozila mile deonicom kroz Novi Beograd, a zastoj uzrokuje sneg.

Smeg koji od ranih jutarnjih sati pada u prestonici već izaziva dosta poteškoća u saobraćaju.

Zato se spremite: putovanje sa „ruba“ centralnih gradskih opština do Novog Beograda trajaće najmanje 30-40 minuta.

Kako nam javljaju čitaoci, deonica auto-puta od Smedereva ka Kragujevcu je potpuno neočišćena.

„Uslovi za vožnju su kriminalni, ovo je katastrofa, krećemo se prosečnom brzinom od 60-70km/h. Nijednog čistača nema od jutros“, rekao je za nova.rs jedan od vozača koji se trenutno probija kroz neočišćeni autoput ka isključenju za Kragujevac.

Inače, AMSS je jutros saopštio da se na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije, a posebno u planinskim predelima zbog formiranja snežnog pokrivača saobraćaj odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma.

Na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija je vožnja sa upotrebom lanaca. Zimski uslovi vožnje i sneg ;očekuju vozače i na području Niša, Leskovca i Kuršumlije. Iz AMSS su upozorili vozače na kišu koja će se lediti pri tlu u Timočkoj Krajini i Banatu, dok se na području jugozapadne i centralne Srbije očekuje ;povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije nema zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila. Kamioni na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju šest sati, na Batrovcima tri, Kelebiji dva sata.

BONUS VIDEO: Vožnja sa Tinom i Nebojšom, epizoda 6. Mercedes EQA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare