Foto: Rešetka

Leskovčanin Vlada Vasiljković napunio je preko 500 litara vode, natovario balone u svoj pikap kombi i večeras odneo seljanima iz Malog Krčimira u opštini Gadžin Han nakon vesti koja je potresla Srbiju da krdo sa 800 krava i 200 konja koje se nalazi na ispaši na Suvoj planini umire od žeđi jer je od vikenda bez kapi vode, nakon što im je potpuno presušio jedini izvor.

#related-news_0

“Situacija je jako loša gore. Ljudi nemaju ni kap vode. Ono što sam mogao da poteram, ja sam im odneo. Apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu meštanima i jadnim životinjama”, kaže za Rešetku Vlada.

Kako smo danas pisali, Zelena patrola na delu/ Green patrol in Actionjenašla donatora za transport vode za 1.000 grla konja i kravaali ne mogu da nađu firmu koja ima cisterne i koja bi za novac transportovala vodu za životinje.

Od ukupno potrebnih oko 40 tona vode, za sada je obezbeđena četvrtina.

Foto: Rešetka

Na presahlom suvoplaninskom izvoru Rakoš bazeni za napajanje stoke vodom prazni su već tri dana, od kada je Vojska Srbije 11.septembra prestala da dovozi cisterne sa vodom, a kraj bezvodnog izvora zabeležene su potresne sa nemoćnim stočarima koji slušaju urlike izbezumljenih, žednih i iznemoglih životinja, piše Rešetka.

Bonus video: Otrov životinje najotrovnija stvorenja svet

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare