Foto: Filozofski N1

Ove godine na Univerzitet u Beogradu biće upisano skoro 15.000 studenata.

Na Beogradskom univerzitetu konkurencija je svake godine drugačija. Kako kažu iz Univerziteta u Beogradu, ove godine je planiran upis tačno 14.974 studenata, što je nešto manje nego prethodne godine.

„Broj planiranih budžetskih mesta, za osnovne i integrisane akademske studije, ove godine je ukupno 9.588, dok je za samofinansiranje taj broj 5.386“, rečeno je na Univerzitetu.

Iako su među mladima fakulteti tehničkih usmerenja sve popularniji, zbog bolje mogućnosti za pronalazak posla, studijski program za koje postoji najveće interesovanje, prema Izveštaju o upisu za prethodnu školsku godinu, jesu studije psihologije na Filozofskom fakuletu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Odmah iza psihologije su integrisane studije stomatologije, informatika na Matematičkom fakultetu, Fakultet organizacionih nauka, medicina, logopedija, softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu“.

Ako bismo uzeli u obzir i osnovne i integrisane akademske studije Beogradskog univerziteta, najmanje šanse da upadnu na budžet imaju oni koji konkurišu za upis na Fakultet za fizičku hemiju, koji nudi 80 dostupnih budžetskih mesta.

Takođe, za sve smerove ukupno, Fizički i Geografski fakultet nude po 140 mesta za „budžetske“ studente, piše Telegraf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar