Kocići iseljeni, tvrde da su sve platili i regulisali

Društvo 16. jul. 202113:20
Podeli:

Porodica Kocić iseljena je danas iz svog stana u Maksima Gorkog 95, na Vračaru. Iz stana su im izbačene stvari, vrata su zapečaćena i promenjena na prava, a očajni članovi porodice ostali su sa stvarima ispred zgrade sa nadom da će se nekako njihov problem rešiti.

Izvršitelji i policija ušli su jutros u stan porodice Kocić, koja živi u ulici Maksima Gorkog na Vračaru i počeli sa prinudnim iseljenjem. Ispred stana su se okupili građani koji ovoj porodici pružaju podršku, kojima je policija branila prilaz stanu, dok su izvršitelji iznosili stvari. Na kraju drame stan je zapečaćen, a nesrećna porodica je ostala sa svojim stvarima i nerešenim problemima ispred stana.

Nakon što policija nije dozvolila da uđemo u dvorište i da se sami uverimo o celokupnom slučaju, na naše instistiranje uspeli smo da uđemo u dvorište, ali je ubrzo napravljen kordon policije koji je onemogućio da se prođe do stana.

U 22. pokušaju da isele porodicu, izvršitelji i policija uspeli su da iznesu stvare i zapečate stan porodici, pa čak i da im skinu pločicu sa prezimenom porodice na vratima.

Vracar prinudno iseljenje porodice Kocic
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Članovi porodice, majka Jasna, njen suprug i ćerka nastaviće svoju borbu protiv njihovog iseljavanja, a Jasna je u izjavi za Nova.rs objasnila koliko je ovo bila mučna situacija za nju.

„Ovde su došli u 15 do 8 jutros, na vrata su nam došli kao zveri privatnim obezbeđenjem. Ništa nismo dobili, nikakav papir, ništa. Ovo se ne dešava nigde, mi sve platili I sve regulisali. Ovakve postupke više ne radi privredni sud zato što ljudi znaju da je to otimačina, nego su ovo dali privatnom obezbeđenju”, kaže Kocić za Nova.rs.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ona je pokazala masnice koje dobili u borbi sa izvršiteljima iI obezbeđenjem.

„Pogledajte kako nose stvari. Oni su na silu otvorili vrata, ugurali unutra I nose krevete. Ovo se dešava kao na filmu, ne znam više šta da radim. Mi živimo u strahu sedam godina, a oni su tačno znali da naš akvokat danas nije tu i da je u Čačku na putu, pa su iskoristili priliku, Oni su došli kao banda I probili su u stan. Ljudi, sve smo platili”, kazala je ona za nas.

Jasna je istakla da su u stanu bila tri, četiri policajca i njen muž, koji je ostao kako bi branio ovaj stan.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među okupljenima se našlo i desetak građana i aktivista koji su pružili otpor protivpravnim stvarima, a nakon što su policija i izvršitelji otišla sa lica mesta, oni su ostali kako bi sa porodicom pronašli rešenje.

Bonus video: Građani ubedili nosače da ne iznose nameštaj iz stana Kocića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar