Foto: Printscreen/TikTok/popadija88

Pre nekolika dana na društvenim mrežama osvanuo je viralni snimak na kojem se vidi kako dve monahinje igraju na veselju negde u Srbiji. Domaćin ovog veselja rekao je nakon toga za RINU da su monahinje u jednom trenutku ustale da ispoštuju veselje te da zapravo to niko nije očekivao.

Snimak monahinja na kojem se vidi kako igraju i uživaju uz jednu popularnu pesmu osvanuo je na društvenim mrežama i pokupio velike simpatije građana. Naravno, bilo je i onih koji su bili začuđeni ovakvim ponašenjem.

Obe monahinje dolaze iz jednog od manastira iz Ovčarsko-kablarske klisure. Jedna od akterki snimka je monahinja, dok je druga igumanija manastira.

Pročitajte još:

Prema rečima domaćina, mohaninje su praktično celo veče presedele, ali su u jednom momentu ustale kako bi ispoštovale domaćina.

„U jednom trenutku su ustale da ispoštuju nas kao domaćine i zaigrale uz te dve do tri pesme, ne znam ni da li je to sve potrajalo petnaest minuta. Pevač je prišao do njih i tada su nastala ta dva snimka. Pošto je proslava bila u užem krugu nismo ni očekivali da može doći do ovakve situacije“, izjavio je za RINU Igor Markeljić domaćin veselja u Gornjem Milanovcu i dodao:

„Ostali smo zatečeni tom količinom negativne energije i oštrinom loših komentara. Niko od tih dušebrižnika nije ni pomislio kako će se one osećati, da li će možda imati probleme zbog toga. Na našoj medijskoj sceni podržava se mnogo toga što bi pre nekih dvadesetak godina bilo degutantno, sramotno i zabranjeno, a sada se najveća polemika vidi o dve divne monahinje koje su svoj život posvetile Bogu i najveći je problem što su igrale i veselile se uz dve pesme koje su nastale pre dosta godina,“ izjavio je Igor.

Igor je istakao da svi oni koji su bili izrevoltirani snimkom koji su pogledali da samo jednom odu u manastir u kom godinama žive ove dve monahinje nikad nijednu ružnu reč o njima ne bi rekli.

„To je prava oaza mira i ljubavi. U tu Božiju kuću mnogi svraćaju upravo i zbog njih, jer one su te koje vas dočekaju i isprate sa osmehom, pruže utešnu reč svima kome je potrebna. Sa mnogo truda i ljubavi obraćaju pažnju na svaki detalj, vode računa o manastiru koji je jedan od najuređenijih u tom kraju“, podvukao je Igor.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare