Foto: PA-EFE/FILIP SINGER

Vest da je bivša teniserka Ana Ivanović preko Unicefa donirala 35 respiratora za medicinske institucije u Srbiji odjeknula je sinoć srpskim medijskim prostorom, međutim bombastični naslov krije malo drugačiju priču - čuvena sportistkinja jeste jedna od donatorki zahvaljujući kojoj je Unicef donirao Srbiji 50 respiratora, ali nije jedina.

„Svojom ličnom donacijom, i mobilisanjem prijatelja i partnera Ana Ivanović obezbedila je osam respiratora“, kaže Vesna Savić iz Unicefa za Nova.rs

Unicef je zahvaljujući donorima obezbedio ukupno 50 respiratora za medicinske ustanove u Srbiji, a Savić ističe da je reč združenom poduhvatu.

„Kao i mnogo puta do sada, brojne kompanije i pojedinci, kao i nasi građani iz dijaspore su pokazali spremnost da pomognu i solidarnost što mislim da je osnova koja može da nas učini otpornijim i jačim da se suočimo sa svim izazovima koje ova pandemija donosi“.

Kao što je već pisao portal Nova.rs kompanija Nordeus obezbedila je 15 respiratora donacijama zaposlenih, a iz Unicefa nam kažu da je još dest respiratora donirala Raiffeisen banka, pet I&F Grupa, po dva Ana Ivanović, Continental i Telegrupa.

Spisak ovde ne staje, svojim donacijama po jedan respirator obezbedili su Vojvođanska banka, Rolex Serbia, Mol Serbia, Udruženje reciklera Srbije, EXLRT, Execom d.o.o, Kalemegdan Development, Prozone d.o.o.