Načelnik odeljenja Urologije vranjskog Zdravstvenog centra verbalno je napao pacijentkinju staru oko 70 godina, a na snimku koji je uznemirio Vranjance čuje se kako je vređa, psuje i viče na nju. Iz ZC Vranje kažu da je rukovodstvo po saznanju o događaju postupilo “u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene i Pravilnikom o kućnom redu" i tvrde da nije bilo propusta jer je pacijentkinja pregledana, ali se ograđuju od "neprijatnog i pežorativnog ponašanja lekara".

Incident se dogodio kad se pacijentkinja s uputom interniste javila na urološki pregled zbog kompletne dijagnostike.

Na snimku se čuje kako lekar viče na pacijentkinju, o kolegi kaže: „Ko ga j***“, a ostali pacijenti u čekaonici su vidno uznemireni i šokirani.

Koliko je do sada poznato javnosti, porodica pacijentkinje razmatra pokretanje privatne tužbe protiv lekara.

Malopre su se napokon oglasili i iz ZC Vranje saopštenjem koje prenosimo u celosti:

„Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je po saznanju o neželjenom događaju u Službi urologije postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u Zdravstvenom centru Vranje i Pravilnikom o kućnom redu. Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti. Reč je o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom koji radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda. Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom“, navodi se u saopštenju za medije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare