Ispred redakcije Informera održan je drugi protest koji je došao kao posledica objavljivanja "megaeksluzivnog" intervjua sa serijskim silovateljem u ovom dnevnom listu, kao i na portalu. Jedna od devojaka koja se istakla svojim govorom na protestu bila je i pesnikinja Radmila Petrović.

Na pitanje o razlozima zbog kojih je odlučila da dođe na protest, kaže:

„Ja sam spontano prošli put postala govornik, jer je neko morao da preuzme inicijativu“.

Pročitajte još:

Dodaje da joj je bilo lako da održi govor na protestu, „jer ko će da pozove narod na pobunu ako ne pesnikinje“, jer su one, kako kaže, uvek bile revolucionarne.

Jelena Riznić i Radmila Petrović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Razlozi za žensku revoluciju u Srbiji su od toga kako vas vaspitavaju da ćutite i trpite, preko toga kako su živele vaše brake i prabake, do toga kako živi vaša majka. To su koreni ovog protesta. Vidite kako smo tretirane u medijskom prostoru, kad se desi neko nasilje, naslovi su senzacionalistički, institucije ne štite žene, one nisu dovoljno cenjene u ovom društvu i to svi dobro znamo“, ističe Radmila Petrović.

Na pitanje šta očekuje od protesta kaže da želi promenu zakonodavstva, bolji rad institucija i policije, kao i potrebu za promenom mentaliteta u narodu.

BONUS VIDEO: Protest ispred Informera 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare