Darija Kisić Tepavčević Foto: TANJUG/ RADE PRELIC /bs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će odobravanje poseta gerontološkim centrima, čiji su korisnici vakcinisani protiv korona virusa, biti dozvoljeno ukoliko u njima nije bilo slučajeva infekcije ovim virusom u prethodnih 14 dana.

Kisić Tepavčević je za RTS izjavila i da, ukoliko je u nekom gerontološkom centru bila prijavljena epidemija, pre odobravanja poseta mora da se sačeka da se ona odjavi, a preduslov je i da prođe dvostruki maksimalni inkubacioni period nakon poslednjeg prijavljenog slučaja bolesti.

Prema njenim rečima, uslov je i da je korisnik kome je dozvoljena poseta vakcinisan, i da je od poslednje doze prošlo najmanje nedelju dana.

Ona je navela da su, nakon što je Krizni štab doneo odluku da se vakcinsanim korisnicima gerontoloških centara dozvole posete, date preporuke gerontološkim centrima o posetama, tako da već od danas mogu da planiraju svoje aktivnosti u tom smeru.

Kisić Tepavčević je rekla da je vakcinacija protiv korona virusa u gerontološkim centrima počela 24. decembra, od kada je oko 7.000 korisnika i zaposlenih primilo makar jednu dozu vakcine, dok je polovina od tog broja do danas primila potrebne dve doze.