Darija Kisić Tepavčević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i zamenica predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije Darija Kisić naglasila je danas da je nulta tolerancija prema svakom obliku nasilja bila i ostaće među prioritetima rada vlade.

Kisić je, povodom 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, prisustvovala otvaranju izložbe „Bezbedna svuda“ na Kalemegdanu, gde su na centralnoj stazi i u delu parka prikazani načini koji obezbeđuju veću sigurnost žena u javnom prostoru.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je ukazala da, prema procenama, svaka treća žena širom sveta makar jednom tokom života doživi neki od oblika fizičkog nasilja, naglasivši da nasilje ne mora da bude samo fizičko, nego i emocionalno i ekonomsko, a onda je potpuno jasno da je ta učestalost mnogo veća.

Krajnje vreme je da kažemo stop nasilju nad ženama i „ne“ svakom obliku nasilja, istakla je Kisić.

Dodala je da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koji se i ove godine pridružuju kampanji „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“, uvek biti partner ka dostizanju tog cilja.

„I na današnji dan, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, poruka je da svaka žena treba da se odupre nasilju, da zna da ima kome da se obrati i da je njena država uz nju i da o tom nasilju ne ćuti“, istakla je Kisić.

Kisić je izrazila zahvalnost Ambasadi Velike Britanije i UN Women, na dosadašnjoj podršci u borbi protiv nasilja nad ženama i izrazila uverenje da će saradnja na tom polju biti nastavljena i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Vedrana Lacmanovic i Biljana Slavković: Nasilje nad ženama – gde greše institucije

Komentari

Svi komentari (1)