Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Svi oboleli zdravstveni radnici od koronavirusa su izolovani i većina njih je dobrog zdravstvenog stanja i očekuje se da se uskoro vrate na posao, izjavila je danas zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

„Što se tiče obolevanja u zdravstvenim ustanovama, kada imamo tako veliki broj obolelih, jasno je da su se desili određeni propusti u nekim momentima. Ali najbitnije je da su svi oni kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa izolovani i da su njihovi kontakti pod zdravstvenim nadzorom“, rekla je ona.

Kaže je cilj da se onemogući širenje infekcije na pacijente i druge zdravstvene radnike.

„Bitno je da je većina zdravstvenih radnika koji su oboleli dobrog zdravstvenog stanja i nadamo se njihovom brzom povratku na posao“, rekla je ona i objasila da oni mogu da se vrate na posao tek nakon dva dvostruka negativna nalaza“, naglasila je ona.

Pročitajte još:

Kisić Tepavčević je rekla da bolnice koje su imale te slučajeve, kao bolnica u Ćupriji, rade sa manjim brojem zdravstvenih radnika i neminovno je da će biti još smanjen kapacitet te bolnice ili će biti preusmeren odeđeni broj zdravstvenih radnika u neke ustanove.

Dodaje da se rade preraspodele kako bi svaki region u Srbiji bio dobro pokriven.