Voditelj Zoran Kesić je na početku nove sezone svoje emisije "24 minuta" na TV Nova S, pozvao sve građane da pošalju SMS poruku i time doniraju novac za lečenje i terapije koje dvogodišnjoj Minji Lapčević znače život. Kesić je prokomentarisao izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da zbog opozicije neće biti "4 milijarde dinara za naše građane, da im sačuvamo živote", pa je podsetio i da je vlast konačno nakon 11 godina imala nameru da izdvoji sredstva za lečenje bolesne dece.

Na početku emisije, emitovan je prilog govora predsednice Vlade u Skupštini Srbije, dok su opozicioni poslanici bojkotovali rad zviždanjem i povicima, gde ona optužuje opoziciju da ukoliko „u ovome uspeju“ – „nema tog novca, nema 4 milijarde dinara za naše građane, da im sačuvamo živote, da pomognemo njihovim porodicama“.

Kako je Kesić na početku svoje emisije rekao „Ako ste roditelj bolesnog deteta, premijerka Srbije vam je upravo objasnila zašto država nema para za lečenje – zbog opozicije“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Taman je vlast nakon 11 godina imala nameru da izdvoji sredstva, ali Lutovac krenuo da zviždi, Lazović da duva u vuvuzelu i propade“, kaže Kesić.

„Hvala svakako vlasti na dobroj volji“, dodaje Kesić sarkastično.

Pozvao je građane da „kao i godinama unazad, sami uplatimo novac“ za lečenje male Minje Lapčević.

Minja Lapčević ima samo dve godine i boluje od retkog progresivnog metaboličkog poremećaja – deficijencije adenilosukcinatne lijaze (ADSL).

Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Minja ima epilepsiju, autizam, kortikalno oštećenje vida i usporen psihomotorni razvoj. Zbog težine i prirode bolesti Minja, sa svojih šesnaest meseci, još uvek nije uspostavila kontrolu glave, ne sedi, ne prati pogledom i ne govori.

Sve to zahteva svakodnevno vezbanje sa fizioterapeutima, veliki angažman porodice i iziskuje velika novčana sredstva.

Potrebna joj je pomoć za lečenje, i to veća od dva miliona dinara.

„Zato pošaljimo svi, ali baš svi, ovoga trenutka SMS 1417 na 3030 i dajmo Minji šansu koju su i ona i njena porodica zaslužili. Znate šta sve možemo kada smo složni i kada nas je mnogo. Ajde toga da se podsetimo“, rekao je Kesić u uvodnom obraćanju na početku nove sezone emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV Nova S.

BONUS VIDEO Brnabić protiv opozicije: Da li je premijerka mogla da bude bahatija u Skupštini Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar