KBC Dragiša Mišović ponovo u kovid sistemu, preko 200 medicinara zaraženo

Društvo 28. jan. 202208:35
Podeli:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Skoro 200 sestara i lekara Kliničko-bolničkog centra (KBC) "Dr Dragiša Mišović" nalazi se na bolovanju zbog zaraze korona virusom.

Zamenik direktora te ustanove Predrag Savić izjavio je za Radio televiziju Srbije da niko od njih nije hospitalizovan, ali da to „jako otežava proces rada u bolnici“.

Savić je rekao da je blok B Kliničkog centra od danas ponovo u kovid sistemu, pet nedelja nakon što je cela bolnica izašla iz tog sistema.

Pročitajte još:

On je kazao da je jedan kontigent pacijenata već pristigao u KBC i ocenio da će i ostatak bolnice, sudeći po trenutnoj epidemiološkoj slici u državi, morati da predje u kovid sistem.

"Pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine, uz ginekologiju koja sve vreme radi u jednom dualnom režimu, pedijatriju koja nije izlazila iz kovida, ostale grane će pokušati da rade uz ovaj deo bolnice koji je u kovid režimu", izjavio je Savić.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji - Nataša Bogunović: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar