Goran Vesić Foto:TANJUG/ ANDRIJA VUKELIĆ

Sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac izjavio je danas da će sistem "Oko sokolovo" saobraćati 24 sata kroz 93 centralne gradske ulice kojima prolazi gradski prevoz i najavio da će kazne za bahato parkiranje biti od 5.000 do 25.000 dinara, prenosi Beoinfo.

Divac je, gostujući u Beogradskoj hronici Radio-televizije Beograd, naveo da zahvaljujući geografskom lociranju ulica „Oko sokolovo“ prepoznaje da li je vozilo regularno parkirano ili ne. Ukoliko nije, objasnio je, prepoznaje da li je parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelenoj površini ili na tramvajskim šinama.

Pored toga, kamera prepoznaje da li u vozilu koje je nepropisno parkirano ima vozača, a Divac je objasnio da to neće registrovati kada su na vozilu uključena četiri migavca, a vozač je u vozilu.

„Međutim, ukoliko vozač nije u vozilu koje je nepropisno parkirano, a uključena su četiri migavca, to će biti sankcionisano“, rekao je Divac za Beogradsku hroniku.

Najdrastičnije kazne u iznosu od 25.000 dinara za fizičko lice predviđene su u situacijama kada je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelnoj površini i na tramvajskim šinama, a najblaže kazne od 5.000 dinara za parkiranja na trotoarima, na mestima gde se kretanje pešaka „ne ometa mnogo“ ili u nekim sporednim ulicama.

Kako je Divac objasnio, nakon što vozilo bude fotografisano, obaveštenje o tome će dobiti njegov vlasnik, koji će u roku od osam dana moći da dostavi podatke komunalnoj miliciji o tome ko je upravljao vozilom, i u tom slučaju će ta osoba dobiti prekršajni nalog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar