Katastar ponovo radi u punom kapacitetu

Društvo 11. jul 202210:47
Podeli:
Foto:N1

Sve službe za katastar nepokretnosti u Srbiji će od danas ponovo raditi u punom kapacitetu, nakon sajber napada koji se dogodio 14. juna, potvrđeno je Tan‌jugu u Republičkom geodetskom zavodu.

U prethodnom periodu obavljena je potpuna bezbednosna provera celokupnog IT sistema, koji obuhvata više od 3.500 računara, 450 servera i tri petabajta podataka.

U cilju povećanja bezbednosti i kao vrsta antikoruptivne mere, sva komunikacija sa RGZ obavljaće se u pisanoj formi, kako bi bilo moguće pratiti komunikaciju.

Građanima je na raspolaganju 28 digitalnih servisa, koji su potpuno besplatni i mogućnost predavanja dokumentacije na žalterima službi za katastar u zakazanim terminima.

PROČITAJTE JOŠ

Sve informacije usmenim putem građani mogu dobiti od operatera Info centra na broj telefona 011/63-55-600, objavljeno je na sajtu RGZ.

RGZ je bio meta sajber napada iz inostranstva, a napadnuta je nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka, koja se prema Ujedinjenim nacijama, smatra temeljom suvereniteta jedne države.

BONUS VIDEO: Konstantinović: Hakerski napad na katastar – šta su posledice?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar