Milorad Borzanović Foto: Printscreen/YouTube/ MostTV Zvecan

Profesor Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posledica zaraze koronavirusom. Doktor Borzanović bio je načelnik Preoperativne pripreme Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Ugledni kardiolog Milorad Borzanović rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Bio je profesor interne medicine Medicinskog fakulteta u Kosovkoj Mitrovici i Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svetu.

Doktor Miško Borzanović ostaće upamćen među kolegama, prijateljima, i onima koji su ga poznavali kao čovek koji je na lekarski poziv gledao kao na ličnu misiju da pomogne svima koji mu se obrate za pomoć.

Neposredan, srdačan i posvećen pacijentima, human i drag čovek, neki su od opisa u brojnim porukama na društvenim mrežama gde se od dr Miška Borzanovića opraštaju prijatelji, pacijenti i njegovi studenti.

Iza sebe je ostavio suprugu, i dvoje dece.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare