granični prelaz gužva
Foto: amss.org.rs

Kamioni na prelazu Kelebija sa Mađarskom na izlaz iz zemlje čekaju četiri sata, dok automobili na istom graničnom prelazu čekaju oko pola sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Teretnjaci se na prelazu Horgoš s istom državom zadržavaju 90 minuta, na prelazu Šid sa Hrvatskom čekaju tri, a na terminalu Batrovci oko dva sata.

Automobili na prelazu Kotroman sa Bosnom i Hercegovinom i na ulaz i na izlaz iz zemlje čekaju pola sata, isto koliko i na prelazu Sremska Rača sa tom državom.

Na ostalim graničnim prelazima, kao ni na naplatnim rampama duž auto-puteva, nema dužeg zadržavanja.

Povremeno može doći do usporenije vožnje, prvenstveno na deonicama gde ima radova, kao i na prilazima većim gradovima.

Na deonici Paraćin-Zaječar do 17. maja, u periodu od 8 do 18 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz moguće kratkotrajne obustave od 15 do 30 minuta, zbog radova na održavanju osvetljenja u tunelu „Grza“.
Krak petlje „Trupale“ koji povezuje auto-put E-80 i auto-put E-75, iz smera Pirota ka Vranju, od sutra do 20. maja će biti zatvorena zbog radova na kolovozu.

Zato će vozači koji dolaze iz pravca Niša i Pirota, a putuju ka Leskovcu i Vranju, morati da nastave pravcem koji vodi ka Beogradu do petlje Aleksinački rudnici, gde se isključuju sa auto-puta i nastavljaju regionalnim putem do petlje Aleksinac, na kojoj se ponovo uključuju na autoput za smer ka Vranju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar