Kako preći granicu iz Bugarske u Grčku, ako ste iz Srbije

Društvo 16. jun. 202012:22 > 12:55
Podeli:
Mladen Alvirović / Foto: Printscreen/Facebook/SAT Media

Ekipa emisije SAT uspela je da pređe granični prelaz Kulata/ Promahonas, koji se nalazi između Bugarske i Grčke, i koji trenutno predstavlja jedino mesto na kome državljani Srbije mogu da uđu u Grčku. Evo detaljnog vodiča, kako bi i vama to uspelo.

„Uspeli smo da uđemo u Grčku iz Bugarske, evo informacija iz prve ruke“, počinje izveštaj Mladen Alvirović, član SAT-ove patrole do grčkog ostrva Tasos.

Ekipa emisije SAT i revije SAT Plus koja je krenula na patrolu do Tasosa upravo je prešla granicu između Bugarske i Grčke!Poslušajte Mladena koji donosi informacije iz prve ruke o tome šta čeka naše turiste koji krenu na odmor u Grčkoj.Kako je izgledao ceo put do granice možete videti u videima na stranici.Zahvaljujemo se BracinoTours koji su nam obezedili smeštaj, a javljamo se zahvaljujući ROKiT telefonima o kojima možete saznati više na linku:https://www.winwin.rs/mobilni-i-fiksni-telefoni/mobilni-telefoni/smart-mobilni-telefoni.html?manufacturer=74905Naši partneri na Patroli su Ford Srbija i OMV Srbija

Posted by SAT Media on Уторак, 16. јун 2020.

U Grčku možete da uđete samo preko prelaza Kulata/Promahonas

„Ako idete u Grčku preko Bugarske, idete na prelaz Kulata/ Promahonas. Računajte na veliku gužvu, mi smo čekali u koloni dužine oko 3 km, možda i dužoj“, kaže Mladen Alvirović.

Srbi jedini van EU koji smeju da uđu u Grčku

„Srbija je jedina zemlja van EU, čijim državljanima je dozvoljeno da uđu u Grčku.

Zabuna je,izgleda, juče nastala zbog toga što je počela primena pravila za prelazak granica EU, a ne Grčke, pa je ta zemlja morala da to primeni i ne dozvoli ulazak do 1. jula.

Ipak, prema dogovoru Srbije i Grčke, mi smo jedini koji možemo da uđemo, a da smo van EU“, naglašava Alvirović.

Policajci ručno upisuju podatke iz dokumenata

„Spremite se da čekate – i to ne samo u koloni. Morate biti strpljivi, zato što je policajcima na granici naloženo da ručno upisuju sve podatke iz dokumenata, a morate da ostavite i tačnu adresu na kojoj ćete boraviti u Grčkoj , kao i svoj broj mobilnog telefona“, ispričao je Alvirović.

Sprovodi se nasumično testiranje na koronavirus

„Na graničnom prelazu sprovodi se nasumično testiranje na koronavirus. Uzima se bris, i vi potom odlazite na adresu koju ste ostavili na granici. Ukoliko dobijete pozitivan rezultat, doći će po vas, i idete u karantin. Ukoliko je samo jedan član porodice pozitivan, samo on ide u karantin“, objašnjava Mladen Alvirović proceduru prelaska bugarsko-grčke granice za državljane Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar