Vaspitačica Dara na sednici
Foto: Newsmax Adria

Na današnjoj javnoj sednici o izmenama Plana generalne regulacije prisutnima se obratila i vaspitačica Dara Gecić iz beogradskog naselja Stjepan Filipović kod Prokopa, koja je imala važnu poruku za aktuelnu i buduću vlast.

Vaspitačica Dara upozorila je na loše stvari u Beogradu i probleme poput investitorskog urbanizma, ali i na činjenicu da Beograd već više godina nema Glavnu železničku stanicu u centru grada.

„Izvinite, ali ne moram da gledam i ne želim da gledam. Hoću da verujem u vas da ćete čuvati moj grad koji je živeo već 1.150-1.160 godina i da nećete razarati srce Beograda… Novi Beograd je jedini imao širinu i to ćete uništiti“, rekla je gradskom urbanisti Marku Stojčiću i predstavnicima Komisije za planove ova beogradska vaspitačica.

Ona je ukazala i na višegodišnji problem jer je centar Beograda ostao bez, kako kaže, železničke stanice i istakla da je ogorčena.

„Ostali smo bez železničke stanice, šest godina smo bez stanice u centru grada izolovani od sveta, autobusku stanicu preskačemo. Ja nemam reči koliko sam ogorčena“, ističe ona.

Vaspitačica Dara je upozorila i na problem investitorskog urbanizma u glavnom gradu Srbije.

„Planirate gradnju velikih solitera na klizištima. Ja sam sa klizišta kod Prokopa i ogorčena sam, da li investitor ima dozvolu ili ne, nemam obavezu da znam, ja se borim za svoj grad. Uzima investitor i posle pet dana kopanja velikim bagerima je stao. Šta je bilo? Naišao je na tunele od Prokopa… Pa da li to može da se dočeka danas u 2022. godini“, pitala se Dara na današnjoj sednici.

Poslušajte obraćanje vaspitačice Dare iz Beograda.

Bonus video – Da li su građani odbranili šume i parkove

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare