Polazak skola djaci ucenici osnovci
Polazak u školu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Osnovci u Vojvodini od ponedeljka će ići u školske klupe, srednjoškolci će pratiti nastavu onlajn, a maske će za sve biti obavezne.

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju kroz neposredni rad u školi.

Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Drugo polugodište počinje štrajkom prosvetara

U svim ustanovama na teritoriji Vojvodine u kojima Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ima članstvo, u ponedeljak 17. januara biće proveden štrajk upozorenja zbog neisplaćivanja duga za putni trošak prosvedtnim radnicima zaposlenuim u Senti. Nastavnici će nastavu obustaviti od 12 do 13 časova.

Đaci u centralnoj Srbiji u klupe se vraćaju 24. januara, a o tome kako će za njih izgledati početak drugog polugodišta Krizni štab će, kako je najavljeno imati dodatne konsultacije u utorak 18. januara.

Po svemu sudeći veliki broj zaraženih koronom neće odložiti početak drugog polugodišta. Ipak, zbog cifara koje zabrinjavanju, kao i gripa, lekari iz Kriznog štaba smatraju da je, ipak, bolje krenuti sa onlajn varijantom nastave.

„Ako uzmemo u obzir da ćemo najverovatnije, za razliku od prošle godine, imati pojavu gripa, bilo bi dobro da makar dve do tri naredne nedelje u školama bude primenjena onlajn nastava“, rekao je za RTS doktor Branislav Tiodorović.

Bonus video: Anketa – Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar