Zaposleni u United Grupi pokazali su svoju humanost na delu i danas su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Ovaj gest koji spasava živote organizovan je u saradnji sa saradnji sa Institutom za transfuziju krvi na ukupno dve lokacije u Beogradu. 

Veliki broj zaposlenik iz naše kompanije odazvalo se akciji, u redovima se čekalo ispred autobusa Instituta, a sve se dešavalo u prostorijama SBB-a na Voždovcu, kao i ispred zgrade portala Nova.rs u Bulevaru Mihajla Pupina 115 A.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Inače, ovo prva velika zajednička akcija davanja krvi United Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske grupacije u Jugoistočnoj Evropi, koju su zaposleni SBB-a, United Media, United Cloud-a, Shoppstera organizovali u Srbiji.

Sakupljeno je više od 40 jedinica krvi do 14 sati.

Jela Krivokapić, PR menadžerka SBB-a Foto:Promo/SBB

Akciji su se odazvali svi, od novinara do zaposlenih u administraciji. Krv je dala i urednica hronike na portalu Nova.rs Tanja Milovanović.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Nikad se ne zna kada krv može da zatrabe nama ili nekome nama bliskom. Svako kome zdravlje dozvoljava trebalo bi da učestvuje u ovakvim akcijama. Često slušamo vesti i apple o tome kako nedostaju zalihe krvi, ugroženi su životi, neko zbog toga može da izgubi glavu, a to ne smemo da dozvolimo. Nadam se da će ovaj naš gest imati odjeka i da će podstaći mnoge da urade isto“, kazala je Milovanović.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Davanje krvi je čin humanosti i ljudske solidarnosti. Čin društvene odgovornosti kako pojedinaca, tako i kompanija i organizacija.

Šta znači dobrovoljno davanje krvi?

Krv je lek koji nema svoju zamenu. Potrebe za krvlju su velike. Svakog dana je potrebno prikupiti od 300-350 jedinica krvi, za teritoriju koja je u nadležnosti Instituta za transfuziju, da bi čitav zdravstveni sistem funkcionisao.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bez dovoljno krvi nema operacija, od najobičnijh do onih najsloženijih, mnogi pacijenti ne bi primili svoju redovnu terapiju, ugroženi bi bili najteži pacijenti kojima krv život znači. Postoji 4 osnovne krvne grupe, A, B, O i AB.

I svaka je podjednako značajna. O krvna grupa ( +,- ) je univerzalni davalac, a AB univerzalni primalac. Neko čeka na Vas. Ispružite ruku i produžite nadu. Uzvratiće Vam osmehom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar