Kako će škole nadoknaditi časove izgubljene zbog dojava o bombama

Podeli:
Polazak skola djaci ucenici osnovci
Polazak u školu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je roditelje i učenike na strpljenje i smirenost. „Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama“, rekao je ministar.

Кada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastava, sažimanja gradiva, dodatni časovi. U nadležnosti direktora škole je da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave.

"Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera“ rekao je Ružić.

Do 14 časova policija je pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola u Beogradu, od ukupno 97 kojima je jutros stigaomejl s dojavom o podmetnutim bombama, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar