Isplata 30 evra državne pomoći iz paketa "30+30" danas je isplaćena penzionerima. Reč je o drugih 30 evra najavljene pomoći države, koja će preostalom punoletnom stanovništvu, koji su se za to prijavili u aprilu, biti isplaćena 2. i 3. novembra.

Na pitanje kako će dobijenih 30 evra potrošiti, penzioneri su davali različite odgovore. Uglavnom su rekli da će ih potrošiti na namirnice, ali bilo je onih koji su rekli na lekove, unuke, hranu za ljubimce, cigarete.

Mišljenja su različita i u pogledu toga da li im ova pomoć znači. Odgovori su se kretali u rasponu od „svaka pomoć nam znači i dobrodošla je“, do „kupiću uže da se obesim“, kako nam je rekao jedan ispitanik.

„Planiram da kupim uže da se obesim. A ako vam taj odgovor ne odgovara eto, kupiću čvarke da se najedem jer ih nisam jeo šest meseci“, kazao je.

pročitajte još

Penzioneri su uglavnom zadovoljni i zahvalni na pomoći.

„Svakako da nam znači, svaka pomoć dobro dođe, naročito kad vam je penzija 16.000. Potrošiću na lekove“, kazao nam je jedan penzioner.

Neki su se i zahvaljivali predsedniku na pomoći i rekli da im je ovo znak da „ide nabolje“.

„Kupiću unucima slatkiše, poklone. Hvala gospodinu Vučiću na tome“, rekla nam je jedna gospođa.

Ipak, dosta ispitanika smatra da je to mala suma i da im to ne znači previše, neki čak da neće ni podizati taj novac.

„Da li vi mislite da su to neke značajne pare? Dovoljno je da odete u samoposlugu i potrošičete mnogo više od tih 30 evra“, kroz smeh je rekla jedna prolaznica i dodala da je cena namirnica mnogo skočila, te da su pijace preskupe.

Jedna gospođa je rekla da je svoj novac iskoristila da bi ćerki uplatila privatan pregled, jer na pregled u državnim ustanovama nikako ne može da dođe na red.

Podsetimo, penzionerima je danas isplaćeno po 30 evra, dok će taj iznos svim punoletnim građanima, koji su se za tu pomoć prijavili u aprilu, biti isplaćen 2. i 3. novembra. „U ponedeljak idemo sa isplatom od 3.520 dinara za ukupno 5.760.000 ljudi, od toga su većinom penzioneri i drugi koji dobijaju taj novac na svoje račune ili kuće, a još gotovo četiri miliona ljudi, dobiće taj novac u utorak i sredu“, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako će penzioneri potrošiti svojih 30 evra možete pogledati u anketi u video prilogu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare