Jusufspahić o smrti Irineja: Božji smo i njemu se vraćamo

Društvo 20. nov. 202020:16
Podeli:
Muftija Mustafa Jusufspahić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić oglasio se nakon vesti o smrti patrijarha Irineja i uputio iskreno saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Sinodu, episkopima, sveštenstvu i svim sledbenicima crkve.

Jusufspahić je naveo da su razgovori patrijarha Irineja i njega bili uvek iskreni, „sa željom da se posle njih uvek bolje osećaju“.

„Božiji smo i Njemu se vraćamo. Naši razgovori uvek su bili iskreni, sa željom da se posle njih uvek bolje osećamo. Moje iskreno saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Sinodu, episkopima , sveštenstvu i svim sledbenicima Srpske pravoslavne crkve“, naveo je Jusufspahić u svojoj objavi na Tviteru.

Podsećamo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

 

 

Komentari

Vaš komentar