Olivera Zekić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog činjenice da još nema odluke Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o petoj nacionalnoj frekvenciji za televizije, pravni zastupnici Junajted medije i televizije "Nova S", podneli su prigovor Zaštitniku građana.

Nalazimo se u apsurdnoj situaciji, objašnjavaju pravnici za N1, jer REM i dalje ćuti, iako je protiv tog tela podneta tužba upravo zbog „ćutanja uprave“.

Prošlo je 70 dana, Regulatorno telo za elektronske medije ćuti. Rok za dodelu dozvole za petu, nacionalnu frekfenciju odavno je prošao.

Pedsednica Saveta REM-a za to krivi televiziju „Nova S“, koja je zbog ćutanja tog tela i upornog nedodeljivanja pete dozvole podnela tužbu Upravnom sudu u decembru 2022.

Zekić je potvrdila još jednom da odluke neće biti, pa se „Nova S“ danas, kao učesnik na konkursu, obratila Zaštitniku građana, kaže pravni zastupnik „Junajted media“ Miloš Stojković i dodaje – REM nastavlja da ignoriše svoje dužnosti, dok u uporedivim situacijama postupa drugačije.

„Nedavno je završen konkurs za beogradske televizije, u isto vreme je raspisan kao i konkurs za nacionalne televizije. Ali, u ovom slučaju, beogradske su dodeljene dozvole, dok za nacionalne se još ćuti“, kazao je Stojković.

Napominje Stojković, nastavak ćutanja je neosnovan jer su tužba Upravnom sudu i dodela nacionalnih frekfencija dva paralelna, pravna procesa, koji se ne uvezuju jedan sa drugim.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Janko Baljak i Slobodan Cvejić o povratku barikada i REMećenju pete frekvencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar