Foto: Aleksandra Petrović

Na jučerašnjem sastanku u leskovačkoj bolnici sa članovima republičkog Kriznog štaba, kome su prisustovali profesor Branislav Tiodorović i lekari kliničari iz niškog Kliničkog centra i rukovodioci niških kovid centara, gradonačelnik Leskovca i komandant lokalnog Štaba za vanredne situacije zatražio je da se zbog teške epidemiološke situacije sa korona virusom u Leskovcu barem na deset dana zatvori kompanija "Jura", piše juGmedia.

U tome su ga, kako saznaje taj portal, podržali svi lekari i epidemiolozi iz Leskovca koji su prisustvovali sastanku.

„A sa tim se složio i epidemiolog Branislav Tiodorović, s obrzirom da je od 70 novoobolelih u ovom gradu u poslednja četiri dana najveći broj njioh, čak 67, iz pogona ove fabrike“, navodi izvor juGmedie koji je prisustvovao tom sastanku i tvrdi da je upravo takav zahtev upućen republičkom Kriznom štabu koji bi o tome trebalo danas da raspravlja.

Međutim, izvor juGmedie iz prestonice, jako blizak onima koji će odlučivati o epidemiološkoj situaciji u Leskovcu, kaže da Krizni štab neće prihvatiti ovakav zahtev, već da će dati naređenje da se u petak testira svih preostalih 2.200 radnika „Jure“ u Leskovcu.

Da će uslediti testiranje svih zaposlenih u leskovačkom pogonu korejske fabrike potvrdio je jutros i epidemiolog Branislav Tiodorović.

Izvor jugMedie tvrdi da će za te potrebe tokom vikenda biće otvorene sve raspoložive laboratorije i instituti u Nišu i Beogradu.

„To je ogroman posao. Nekome iz vrha ne odgovara to da fabrika bude zatvorena toliko dugo“, rekao je neimenovani sagovornik juGmedie.

On je takođe ocenio da lako može da se desi da “Jura” u Leskovcu nakon tog testiranaj ipak bude zatvorena ukoliko se ispostavi da je više od 10% radnika inficirano koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare