Ilustracija Foto: TANJUG/ PRIJEPOLJE INFO/ MIRJANA DOSKOVIC

U Srbiji je na snazi drugi stepen pripravnosti Zimske službe, a ekipe putara i raspoloživa mehanizacija su na terenu i spremni su da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Navodi se da ima dovoljno soli, kamenog agregata i rizle, kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

U toku Zimske službe 2020/2021 održavanje puteva obavlja se iz 167 putnih baza i punktova.

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška i prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, kao i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u šest i 18 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, mogu se naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.