Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da se u poslednje vreme šalju zbunjujuće i netačne poruke sa vrha države u vezi sa deponijom građevinskog otpada kod bare 'Reve', na beogradskoj opštini Palilula", poručuju iz ove organizacije.

Pročitajte još...

„Predsednik države je javno pitao gde to treba da se odlaže građevinski otpad i kako su se ‘svi sada setili bare Reva’. Situacija je vrlo jednostavna: ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, predviđeno je da se odlaganje, reciklaža i tretman građevinskog otpada vrši na zvaničnoj gradskoj deponiji u Vinči“, ističe osnivač CLS, Nikola Jovanović.

On dodaje da je zamenik gradonačelnika je za „Novosti“ još 2019. godine čak pojasnio da „jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad jeste deponija u Vinči, te da odlaganje na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo“.

„Zašto stara deponija u Vinči nije sanirana i zašto nije nova otvorena početkom ove godine kada je bio rok, pitanje je za nadležne gradske vlasti, ali sigurno nije krivica građana Krnjače, niti je razlog da se uništava jedna oaza prirode u prestonici. Zahtevamo od nadležnih gradskih organa da prekinu sa izgradnjom deponije kod bare „Reva“ i da stave u funkciju zvaničnu gradsku deponiju u Vinči, na kojoj je predviđen tretman 205 hiljada tona građevinskog otpada godišnje“, istakao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar