Foto: Nova S

Urednik Blica Ivan Jovanović smatra da se neće u skorije vreme pojaviti vakcina za koronavirus, te da zbog negativne reklame ostaje pitanje koliko će ljudi prihvatiti da se vakciniše. On se osvrnuo i na nedavne studentske proteste, ističući da je preterano očekivati da budući akademski građani menjaju političke okolnosti u zemlji.

“Očigledno je da je koronavirus velika nepoznanica i engima za stručnjake iz celog sveta. Vakcina bi bila spas, ali nisam siguran da će je biti u skorije vreme. Mnogo će života biti izgubljeno, a virus će se u međuvremenu ‘prokužiti’, objašnjava Jovanović.

Govoreći o reakcijama država regiona na koronavirus, on je kazao da su gotovo sve zemlje načinile određene propuste i da je situacija “mučna”.

“Svi u regionu su pravili greške. Ukoliko su u Crnoj Gori naveli da je derbi kriv za širenje zaraze, onda moraju znati da je njihova obaveza bila, s obzirom da su zatvorili granicu, da zadrže dve nedelje u karantinu ljude koji su se vratili”, objašnjava Jovanović.

Govoreći o studentskim protestima i očekivanjima pojedinih javnih ličnosti da studenti pokrenu veće demonstracije, Jovanović kaže da to nije bilo realno, jer studente zanimaju sopstvene, svakodnevne brige.

“To su deca koja se bore da završe svoj fakultet i da budu opremljeni za moderni svet i koru hleba koju treba da zarade. Vrlo je teško i komplikovano reći šta je tu trebalo da se uradi – pustiti tu decu da ostanu u domovima ili poslati ih kući”, rekao je on.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare