Vesna Josić Foto: N1

Članica pravnog tima vlasnika splavova Vesna Josić izjavila je u Danu uživo da je jedan deo zone obale na Novom Beogradu, na kome su splavovi koji su, kako tvrdi, u vlasništvu rođenog brata žene Gorana Vesića, izuzet iz konkursa koji je raspisala gradska vlast za uređenje beogradskih obala i rešavanje problema sa mnogobrojnim splavovima.

Podsetimo, vlasnici beogradskih splavova pre dva dana održali su protest kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog odluke o zakupu vodnog zemljišta za koji misle da je nazakonit, da je Plan grada za mesta za postavljanje plutajućih objekata donet bez javne rasprave i da je početna cena zakupa „diskriminišuća“.

„To je deo obale ispred blokova na Novom Beogradu, blok 44, 45, 70 i 70A. Taj deo obale je zbog prisustva reni bunara, gde ne mogu da stoje plutajući objekti, ispresecan na nekoliko zona. Od zone 19, do zone 25. To je sedam zona. I sada je tu skandal novi. Ovim konkursom, odnosno oglasom za dostavljanjem ponuda, koji je raspisan za sve zone, izuzev zone 24, koja je izuzeta od konkursa. Izuzeta od konkursa bez obrazloženja“, kaže Josić za N1.

Na pitanje zašto misli da je ova zona izuzeta od konkursa, odgovara da je to zbog toga što se tu nalaze „škakljivi objekti“.

„Tu se nalaze dva objekta čiji je suvlasnik, znači piše u plovidbenoj dozvoli i videli smo svojim očima, Miloš Kostić, rođeni brat supruge Gorana Vesića, Vanje Kostić. Znači, zbog toga što se tu nalaze splavovi koji imaju posebne veze sa porodicom Vesić, nije uopšte raspisan konkurs za tu zonu. I tu se nalaze još dva splava, kao ‘kolateralna šteta’, jer nisu mogli da izuzmu samo ta dva splava. To znači da tu neće biti raspisan konkurs. Svi ostali će da licitariju, plaćaju, neki da budu sklonjeni, a oni će tu da ostanu, jer je tu zona za ugostiteljske objekte“, istakla je Josić.

Dodaje da će vlasnici splavova na spornoj zoni ostati besplatno.

„Oni neće ništa da plaćaju i dalje, kao da se ništa ne dešava oko njih. Za njih se ništa ne dešava. I to je skandal, jer oni pričaju o ravnopravnom konkursu, da oni nešto uređuju… Pa to je smešno“, napomenula je Josić.

Ona je ocenila da je pokušaj beogradskih vlasti da reši problem sa splavovima u stvari „umišljeni pokušaj“, jer predstavlja „potez koji je zasnovan na nezakonitim propisima“.

„Nećemo da dozvolimo to“, poručila je Josić.

 BONUS VIDEO: Konkurs za splavove favorizuje bogate?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare