Jelisaveta Vasilic
Jelisaveta Vasilić Foto:Zoran Lončarević

Jelisaveta Vasilić. članica Saveta za borbu protiv korupcije, oglasila se dana putem saopštenja u kom je javnosti predočila da je dnevni list "Srpski telegraf" namerno pogrešno preneo njenu izjavu.

Saopštenje Jelisavete Vasilić prenosimo u celosti:

„Dana 2.12.2020. godine dnevni list Srpski telegraf mi je postavio pitanje da li smatram da treba ispitati imovinu gospodina Đilasa i njegovog brata, kao što sam tražila da treba ispitati imovinu gospodina Vučića. Moj odgovor je bio da se ceo život borim za vladavinu prava i da smatram da sve krivične prijave tužilaštvo mora ispitati tako da nema nikakve razlike u postupku prema Vučiću, Đilasu ili bilo kom drugom građaninu.

Takođe, niti sam zvala, niti tražila od lista Srpski Telegraf da se ispita „sumnjivo poslovanje,“ „mutne radnje“, „luksuzne nekretnine“, „sporni transferi vlasništva“, „izbegavanje poreza“, „pranje novca“, „35 luksuznih nekretnina“, „luksuzni dupleks“, kao što se, između ostalog, u tekstu navodi.

To nisam tražila ni ja, Jelisaveta Vasilić, bivši sudija, niti Savet za borbu protiv korupcije. Štaviše, Savet za borbu protiv korupcije nikada nije radio izveštaj o poslovanju Dragan Đilasa, ni kada je bio na vlasti, niti sada, kada je u opoziciji, jer nikada nije upućen zvanični zahtev niti dojava od strane bilo koga, o nezakonitom sticanju imovine Dragana Đilasa. Dakle, Savet nikada nije dobio takav zahtev, niti je Savet postavio takav zahtev prema tužilaštvu. Te je tvrdnja da „Savet zahteva hitnu istragu“ u potpunosti netačna.

Savet za borbu protiv korupcije, od svog formiranja, čine ljudi od integriteta u svojim profesijama, koji svoje nalaze zasnivaju na dokazima, i u vidu izveštaja dostavljaju vladi, jer su njeno savetodavno telo, i nadležnim organima koji obavljaju krivične postupke.

Očigledna je namera da se moja izjava spinuje, što je nedozvoljeno, jer se kao bivši sudija zalažem za vladavinu prava i tražim da se ispita svačija imovina, ako se sticanje te imovine dovodi u sumnju i kada se to od tužilaštva zahteva.

Zbog toga uzimam sebi za pravo da više nikada ne dam izjavu Srpskom Telegrafu, i sličnim pro-režimskim medijima, jer je jedina svrha, uzimanja izjave na taj način, zamagljivanje, a ne utvrđivanje istine, za koju se uvek zalažem.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar