Jelena Zorić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić jedna je od dobitnica nagrade za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”, koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Ona je nagrađena za emisiju „Optužnica – Jovanjica“, koja je emitovana na N1.

“Ova nagrada je velika čast, posebno zato što nosi ime Dejana Anastasijevića, našeg kolege”, izjavila je Jelena Zorić.

Nagradu u kategoriji onlajn medija dobila je novinarka BIRN-a Natalija Jovanović za tekst „Korona: Broj umrlih i zaraženih višestruko veći od zvanično saopštenog“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nagradu u kategoriji štampanih medija dobila je Sandra Petrušić za tekst „Na potezu je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac: Falsifikovanje podataka bitnih po javno zdravlje“, objavljen u nedeljniku NIN.

Željko Bodrožić, predsednik NUNS, kazao je da ovogodišnji nominovani prilozi oslikavaju “naše u velikoj meri dezorijentisano društvo i poprilično razvaljenu državu”.

“Poslednjih godina se borimo za slobode I prava koja smo već bili izborili nakon demokratskih promena 2000. godine”, rekao je on. Međutim, kako je rekao, koleginice i kolege koji su nadahnutli slobodom i istinom uradili su velike stvari u protekloj godini.

“Oni su razlog da ne odustajemo u borbi za naše slobode i da verujemo da u ovoj zemlji i dalje može biti bolje”, rekao je on. Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri čestitao je dobitnicima.

“Demokratija cveta na idejama i inovacijama, a vene kada se kritička mišljenja guše ili ignorišu”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar