Odrzan razgovor Aktivizam zena na selu - Tavankut Jelena Obucina
Jelena Obućina Održan razgovor Aktivizam žena na selu - Tavankut Foto:Pokret ,,Novi Optimizam''

Novinarka Njuzmaks adrije (Newsmax Adria) Jelena Obućina dobiće ovogodišnje priznanje "Dobar primer Novog optimizma", koji dodeljuje Pokret Novi optimizam, najavili su predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić i glavni urednik beogradskog Danasa Dragoljub Petrović.

Željko Bodrožić je rekao da od ove godine nagrada nosi ime Dušana Mitrovića, jednog od osnivača i direktora lista Danas i dodao da „ima smisla“ što je ovogodišnja „laureatkinja iz novinarskog esnafa“.

„Ovogodišnji primeri optimizma u Srbiji su mahom žene, među kojima se nalazi veliki broj novinarki, ali se Jelena Obućina istakla time što je u novinarsku profesiju vratila komentar koji iznosi stav, jer mi novinari nismo samo protočni bojleri, mi smo ljudi sa stavom i svojim svetonazorima koje želimo da podelimo sa ljudima“, kazao je Bodrožić, a preneo Pokret Novi optimizam.

On je dodao da je Obućina u komentarima „britko, pametno, sugestivno, na poseban način kaže ono što mnogi od nas misle, a ne mogu da verbalizuju“.

Nagrada „Dobar primer Novog Optimizma“ svečano će biti uručena Jeleni Obućini 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

BONUS VIDEO: Žaklina Tatalović u klinču sa Anom Brnabić: Ko tu zapravo laže i šta je po sredi sa Vladom Srbije!

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare