U novinama "Nova" u vikend izdanju pročitajte da li će EPS postati kao Telekom. Prelazak ovog javnog preduzeća u akcionarsko društvo znači da bi ova firma mogla da bilo koju odluku proglasi poslovnom tajnom i da ne objavljuje javne nabavke.

„Beograd se obukao kao prava seljanka iz svemira“, kaže za „Novu“ rediteljka Jelena Bogavac. Ona predlaže da pozorište bude predmet u školi.

„Male dobro organizovane mafijice iz prestonice drže šapice na svojim rodnim krajevima, brane ulaze u njihove stalne tezge. ‘Repertoari’ se prave pozivom iz ‘kabineta’. ‘Naš je’ ili ‘nije naš’. To je sve otužno, provincijalno i treba ga razbiti. Takav sistem. U slavu slobode umetničkog izraza nestranačkih ličnosti“, kaže Jelena govoreći o stanju kulture u Srbiji.

Da Srbija može da ostane neutralna ali da iz te pozicije ne može u EU tvrdi Florijan Biber, stručnjak za Balkan.

„Ne vidim da bi Srbija bila predmet sankcija ako iste ne uvede Rusiji, ali bi izgubila međunardoni prestiži ulogu koju ima u regionu„, poručuje Biber.

Pank-rok bend „Goblini“ slavi trideset godina postojanja. Frontmen Grupe Branko Gloubović Golub za „Novu“ kaže da se ne može uspeti da se uvek spase život, ali da ne sme da se poklekne.

„U blatu smo, nekoliko puta sam rekao da smo dotakli dno, a onda sam shvatio da može i niže da se ide“ kaže on za „Novu“ uoči koncerta na Beogradskom sajmu 25. juna.

Ako ste se odlučili za letovanje u Hrvatskoj birajte, „Nova“ predlaže za svakoga ponešto – od plaža pod borovima do rejv-žurki na obali mora.

***

BONUS VIDEO: Kristijan Survivor Live

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar