U poslednja 24 časa jedna osoba preminula je od posledica koronavirusa, dok je još 58 građana zaraženo.

Na respiratorima se trenutno nalazi 35 pacijenata.

Od prethodnog preseka, testirano je 7.976 osoba.

Ukupno je od početka epidemije preminulo 729 osoba.

***

Od početka školske godine korona virus je potvrđen kod petoro učenika iz četiri škole u Kragujevcu koje su preduzele mere pojačane dezinfekcije i obavezno nošenje maski u učionicama.

Prema informaciji koju je Beta dobila u Školskoj upravi i Institutu za javno zdravlje Kragujevac, na COVID-19 su pozitivna dva učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić”, i po jedan osnovac iz škola “Natalija Nana Nedeljković” i “Moma Stanojlović”.

***

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ Predrag Savić izjavio je danas da je u toj ustanovi trenutno zbrinuto 70 zaraženih koronavirusom, od kojih je 20 u teškom opštem zdravstvenom stanju.

“Desetoro je u jedinici za intenzivno lečenje, četvoro je intubiranih a ostali su priključeni na neinvanzivnu ventilaciju”, kazao je Savić za Radio-televiziju Srbije. Savić je rekao da ta ustanova, koja je u kovid sistemu od 22. marta, nije rasterećena jer je isti broj dnevnih otpusta i prijema pacijenata.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će danas, pošle dužeg vremena, broj obolelih od kovid 19 koji su na bolničkom lečenju pasti ispod 400 pacijenata.

“Sada imamo nešto više od 400 pacijenata, ali biće otpusta, tako da će danas, prvi put posle dužeg vremena, broj pacijenata na bolničkom lečenju biti ispod 400”, rekao je on novinarima nakon sastanka sa zaposlenima koji rade u kovid bolnicama.

***

U studentskim domovima u Nišu trenutno nema studenata obolelih od korona virusa, potvrdio je agenciji Beta direktor Studentskog centra Rade Rajković. On je rekao danas da su stigli rezultati troje studenata koji su testirani zbog povišene temperature i pokazalo se da su sve troje negativni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare