Foto: Newsmax Adria, Ana Marković/Nova.rs/Privatna arhiva

"Biću iskrena, ove godine sam dva puta putovala vozom do Crne Gore i više nikad", tako nam svoje iskustvo i putovanje prugom Beograd-Bar opisuje Jasmina Petrović. Posle putovanja i klackanja vozom koje je trajalo oko 20 sati, treći put se nije prevarila, pa se u Crnu Goru na sezonski posao, treći put ove godine, uputila kolima.

Jasmina nije štedela reči kada je putovanje prugom Beograd-Bar u pitanju. Svoje iskustvo, nimalo lepo, odlučila je da podeli sa svima.

„Rekla sam sebi nakon prvog iskustva da nije možda sve tako crno, ali sam i drugi put shvatila da ipak jeste“, počinje Jasmina i nastavlja:

Jasmina Petrović Foto: Privatna arhiva

„Ljudi, vozila sam se 20 sati nije mi bilo dobro, kada sam došla do odredišta osećala sam se kao da sam riljala baštu ceo dan i noć. Moram da kažem još jednu stvar, vozovi jesu najjeftinija varijanta, ali to traje i traje i u jednom trenu pomislite da ste krenuli u Australiju. Kasne polasci, unutra nije toliko čisto, ali za taj novac šta i da očekujete. Sada nakon ličnog iskustva mogu da kažem da više nikada neću putovati vozom, u obzir dolazi autobus koji i nije nešto bolja varijanta, a automobil kojim trenuto putujem mi se nekako najviše isplati, stignem za nekih 8 do 9 sati, a moj automobil jako malo troši, te mi za gorivo treba nekih 50e“, priča nam Jasmina koja se trenutno nalazi u Crnoj Gori gde je pre nekoliko dana doputovala svojim kolima iz Beograda.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

Uprkos tome što Srbija voz tvrdi da se na relaciji Beograd-Bar stiže za 11 sati, na mrežama su ljudi saglasni sa Jasminom i tvrde da je to dosta duži put, nakon kojeg ste slomljeni. Prema Jasmininim rečima, svoje putovanje vozom će baciti u zaborav i nastaviti da putuje svojim automobilom koji kada se saberu troškovi je svakako isplativa varijanta. Jer  cena karte Beograd – Bar košta 2.410 dinara u jednom smeru, dok povratna 3.650 dinara,  izbor sedišta 344 dinara dok je prema rečima devojke njoj potrebno 8 sati vožnje i gorivo u vrednosti od 50e ili nepunih 6.000 dinara.

Bonus video: Krenuo SOKO. Brzi voz, pa brzi miting

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare