Ilustracija Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Posle uvođenja vandredne situacije u Novoj Varoši, juče je angažovana privatna mehanizacija koja je započela raščišćavanje seoskih putnih pravaca. Kako je za Nova.rs danas rekao predednik opštine Radosav Vasiljević, većina puteva u najvećj mesnoj zajednici Božetići je prohodni dok se do Jasenova i dalje ne može doći.

„U mesnoj zajednici Božetići pročišćeno je 80% putnih pravaca a u toku je pročišćavanje preostalog dela. Danas u ovoj mesnoj zajednici radi škola koja je juče bila zatvorena. Jasenovo nam je i dalje zavejano pa škola u ovom selu ni danas ne radi. Danas čistimo puteve na području ove mesne zajednice, pre svega zbog polaska dece u školu ali i situacije koja jeu Jasenovu i zaseoku Trudovi najkritičnija“, rekao je za Nova.rs Vasiljević.

Pored Jasenova i dlje je neprohodan put Ljepojevići – Javor i put Prevoj – Vodena Poljana.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

„Očekujemo da će dobar deo tih putnih pravaca biti pročišćen danas a konačno, sve bi trebalo biti završeno sutra. Danas iznosimo i sneg iz gradskog jezgra, sa ulica, trotoara i parkinga kako bi svim našim sugrađanima omogućili slobodno kretanje. Sa siugurnošću možemo reći da će sutra, svaki deo novovaroške opštine biti pročišćen i dostupan“, dodao je Vasiljević.

Sneg koji je tokom vikenda padao, zavejao je Novu Varoš pa je zbog toga juče šroglašena i vandredna situacija. Sneg je onemogućio kretanje, ne samo meštana sela već i Novovarošana u gradskom jezgru.

Bonus video: Prevrnio se kamion na snegu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar