Jako nevreme pogodilo je juče i delove Fruške gore gde su mnoga domaćinstava ostala bez useva usled obilnih padavina koje su potpuno potopile mnoge poljoprivredne kulture. S druge strane, i u Zrenjaninu je bilo polavljenih mesta, ali najveća šteta je voda u česmama koja, nakon poplava, nije ni za tuširanje i pranje posuđa, a kamoli za piće zbog ogromne količine mulja i blata u njoj.

Nikola Arežina iz Udruženja „Fruškać“ ispričao je u jutarnjem programu na televiziji „Nova S“ da je juče oko tri sata popodne počela da pada jaka kiša praćena gradom.

„U prvi mah je sve delovalo da će proći oblak, ali kiša se pojačavala, a tako je počela da se sliva voda sa planina u bojicama. Bilo je neverovatno, zato što je u jendom delu delovalo da s eništa ne dešava, a u drugom delu je bujica probijala domaćinstva i njive“, rekao je Arežina.

Voda je ušla u pojedina domaćinstva, a bilo je i kuća u kojima je voda ipak prodrla.

„Na njivama se stvorio glib, poplavljena su ta područja, uništeni su usevi. Kad grane Sunce, naprvaiće se betonska ploča. Iz mog skromnog iskustva, mislim da će uspeti da se spase kukuruz, rekao bih da nije neka velika šteta“.

U prilogu na početku teksta pogledajte kakva je situacija na fruškoj gori.

Pročitajte još:

Inače, Zrenjaninci godinama nemaju vodu za piće, pa sinoć nakon poplave, ona nije bila ni za tuširanje, ni za pranje posuđa, a kamoli za piće, što se može i videti na snimku na kraju teksta.

Pogledajte kakva je voda u česmama u Zrenjaninu nakon poplava.

BONUS VIDEO: Blato i mulj na česmama u Zrenjaninu nakon poplava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar