Stanari naselja Higijenski zavod u Kraljevu muku muče sa divljom gradnjom. Za N1 kažu da su na vrhu njihove zgrade nelegalno izgrađena dva stana, ali se rušenje odlaže i pored činjenice da je građevinska inspekcija izdala rešenje.

Svedoci smo da se zakoni u Srbiji retko poštuju pa nas i ne iznenađuje situacija u kojoj se nalaze stanari ovog kraljevačkog naselja.

Kako su nam ispričali, investitori su krenuli u izgradnju bez ijednog dokumenta, pa nema sumnje da se ovde radi o divljoj gradnji.

Stanari su se obraćali institucijama i krenuli da traže pravdu i Građevinska inspekcija je, posle nekog vremena, izdala rešenje za rušenje, ali se od toga nije mnogo odmaklo.

Milena Sretović, jedna od stanara, za N1 kaže da je rušenje ove nadgradnje počelo pre 10 dana, ali da je ubrzo stopirano:

„Ovo je nasilnička gradnja, preko svih odluka institucija. Inspekcija je kasno reagovala, ali je opet reagovala i doneta je odluka o rušenju. Rušenje je bilo zakazano za 5. mart i svi su došli iz Grada, inspektori i ko je trebalo, ali je zakazala policija – nije došla da obezbedi prostor i rušenje. Investitori su pružali otpor i oni su morali da napuste.“

Pročitajte još

Milena je potom objasnila da su stanari imali problema sa investitorima, odnosno sa izvesnom gospođom na koju se vodi stan, a koja se prilikom rušenja pozivala na stranku.

„Gospođa na koju se vodi stan kaže da njoj ne treba dozvola jer je ona Vučićeva. Evo, imam svedoke da je to izgovorila – Ja sam Vučićeva, meni ne treba dozvola. A ja mislim da ni Vučić ovo ne bi smeo da radi bez dozvole. I, onda se odustalo od rušenja. Jedan od investitora je rekao – dajte nam još malo vremena,“ kazala je Kraljevčanka i objasnila da su im tada dali rok do 8. aprila kada su ponovo došli da ruše.

„I tog 8. aprila su došli da ruše. Svi su došli – i komunalna, i ova policija, i iz Opštine svi koji su trebali. Onda je jedan od tih investitora počeo da preti inspektoru, koji je, kako sam čula, završio u bolnici, ili Hitnoj… Pretio mu je smrću.“ rekla je naša sagovornica i objasnila da je jedan od investitora advokat, a drugi fudbaler, te da su nekoliko puta cepali rešenja inspekcije o nelegalnoj gradnji koja su stajala na ulazu u ovu zgradu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare