Foto:Screenshot/Twitter/@savski_nasip

Porodica Jašović iz Aranđelovca danas je iseljena iz svog doma nakon što su izvršitelji u saradnji sa policijom izbacili ovu porodicu na ulicu. Policija je uhapsila više članova porodice, kao i građane koji su protestovali protiv odluke da se porodica nasilno iseli, a snimak na društvenim mrežama pokazuje da je reakcija bila prilično represivna.

Petočlana porodica Jašović danas je iseljena akcijom policije i izvršitelja. Policija je hapsila građane koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo, a iseljena porodica je prepuštena svojoj sudbini bez krova nad glavom.

Kako je Branka Jašović rekla za N1 televiziju, ni porodica, ni njihov advokat nisu dobili dokument na osnovu kog ih iseljavaju iz kuće u kojoj žive od kada su izbegli sa Kosova, kao i da se objekat koji je predmet spora vodi pod Cara Dušana 3.

Jašović objašnjava da njen suprug nije hteo da izađe iz kuće, ali da je nakon ćerkinog vrištanja izašao i da je tada uhapšen i „uguran u maricu“, prenosi N1.

Glava porodice, Gradimir Jašović bio je učesnik rata na Kosovu, a danas je srčani bolesnik i dijabetičar koji prima insulin četiri puta dnevno. Njegova žena je astmatičar, a ćerka student.

U porodici žive i Gradimirov otac koji ima 91 godinu i majka koja ima 83 godine.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare