Foto: Iva Vujović

Organizacija "Asocijacija medija" u partnerstvu sa DW akademijom organizovala je projekat "kreiraj sajt po svojoj meri" za mlade. Kroz sam projekat mladi prolaze obuku za kreiranje online medija.

Pročitajte još:

Trećeg dana u prostorijama organizacije ,,Asocijacija medija” fotograf iz Novosti Nikola Skenderija držao je predavanje. Nikola je objašnjavao kako je moguće izraziti se kroz fotografiju i koliko je vizuelni prikaz vesti bitan. Najčešće, fotografija, posle naslova prva upada u oči čitalaca. Kroz prezentaciju fotograf je mladima dočarao sve tehničke delove oko fotografije. kako ukadrirati fotografiju, iz kog ugla je najbolje fotografisati, kako koristiti prirodno svetlo ili je ipak bolje koristiti veštačko? Pored teorijskog i tehničkog dela mladi su bili u prilici da kroz vežbu dokažu stečeno znanje.

Polaznici su dobili zadatak da izaberu temu i u roku od 40 minuta po gradu slikaju i kroz slike ispričaju svoju vest.

Da podsetimo, ovo je bio tek treći dan predavanja u okviru ovog projekta od ukupnih pet, kad polaznici budu prošli teorijski deo biće u prilici da u praksi dokažu svoje znanje. Na kraju projekta, koji se očekuje u naredne dve do tri nedelje, polaznici će završiti dva web sajta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar